Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vännerna Emilia, Felix, Emma och Havi var några av de hundratals deltagarna i Helsingborgs pridetåg. I klippet hör du deltagare om Helsingborg Pride. Foto: Julia Wiberg/SVT

Så har Helsingborg Pride förberett sig efter förra årets incidenter

Uppdaterad
Publicerad

Förra året utsattes flera personer för verbala påhopp på väg till prideparaden i Helsingborg. Albin Ganovic. projektledare på Pride, menar att det blev en påminnelse om varför paraden anordnas – och i år har de förstärkt säkerheten ytterligare.

På lördagen samlades hundratals personer för att delta i prideparaden genom Helsingborg. Under årets evenemang har bland annat polisen förstärkt sin närvaro efter att ungdomar fått utstå hot och påhopp förra året, något kommunen polisanmälde.

Förra året ska även deltagare i Eslöv Pride fått ägg kastade mot sig.

I år har inga incidenter hittills rapporterats.

– Förra årets incidenter var en påminnelse om hur viktigt pride är och hur mycket det behövs fortfarande, säger Albin Ganovic.

Se bilder från paraden i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.