Erik Åström och Emma Nordenström står i salen i den gamla veterinärvillan i Ragunda. I famnen håller Emma sonen Alrik.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Erik och Emma med sonen Alrik bor i ett gammalt timmerhus utanför Östersund men vill gärna skaffa något mer hus att pyssla med i Emmas hemtrakter, Ragunda – följ med på visning. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Erik och Emma är sugna på kråkslott i Ragunda: ”Äldre hus är vår grej”

Uppdaterad
Publicerad

Första visningen av den gamla veterinärvillan i Ragunda lockade många intresserade. En del ville bara kika och drömma medan andra nu funderar på att lägga ett bud, trots att det krävs stora insatser för att få villan tipptopp igen.

Annonsen för det stora huset strax ovanför järnvägen i Ragunda stationssamhälle har spridits flitigt i sociala medier de senaste veckorna.

Kombinationen av att många originaldetaljer på huset finns bevarade, och att utgångspriset är relativt lågt, fick ovanligt många att anmäla sig till första visningen.

– Om huset stått i Stockholmsområdet hade nog utgångspriset varit många miljoner, kanske femton, även i det här skicket, säger Erik Åslund som åkt från Torvalla by utanför Östersund.

Hemvändare letar hus

Emma Nordenström är uppvuxen i Ragunda och vill gärna ha ett hus i trakten. Hon är inte rädd för att ta sig an det stora huset om de lägger ett bud och vinner.

– Jag längtar hem. Det skulle vara mysigt att ha någonting och det här huset är ju lite ”one of a kind”, säger hon.

Men det fanns också intressenter som var lite mer tveksamma till den arbetsinsats som krävs för att få huset i toppskick. Se mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.