10 års fängelse för mordförsök i Nässjö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern döms till tio års fängelse för försök till mord på en jämnårig man som han var bekant med. Han knivskar den andre mannen på kroppen och i ansiktet under midsommarhelgen.

Den nu dömde mannen ska ha dykt upp helt oanmält hemma hos den andre mannen på midsommardagen. Offret berättade i tingsrätten att han blev anklagad för att ha varit otrogen med mannens flickvän. Han förnekade detta men blev inte trodd utan fick ta emot slag och blev också skallad så illa att näsbenet gick av. Efter det ska mannen ha tagit fram en kniv och utdelat flera stick samtidigt som han hotade honom till livet.

Mannen i 40-årsåldern hävdade i rätten att han ville skada men inte döda. Eksjö tingsrätt dömer honom alltså ändå för försök till mord och straffet blir tio års fängelse och skadestånd på 132 000 kronor till offret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.