Åklagaren om rånet i Gislaved: ”Finns misstänkta”

Publicerad

I början av juli utsattes en kvinna i 50-årsåldern för ett rån i sin bostad i Gislaved.

På onsdagen drabbades ytterligare en kvinna av ett liknande rån. Enligt chefsåklagaren Klas Lorefors som utreder det senaste rånet finns det misstänkta i den utredningen.

I båda händelserna utsattes kvinnorna för rån av okända personer i sina hem i Gislaveds kommun. Kvinnorna ska ha skadats lindrigt.

Det är knappt två veckor mellan rånen men det finns inget som tyder på något samband i dagsläget, menar chefsåklagare Klas Lorefors som utreder onsdagens händelse där smycken och värdesaker togs av rånarna.

– Jag har inte fått någon information att den ska ha något samband med någon annan händelse. Det kan ju alltid finnas ett samband men det var ingenting som nämndes angående det här ärendet, säger han.

Finns misstänkta

På grund av förundersökningssekretess kan Klas Lorefors inte uttala sig närmare om ärendet. Men han bekräftar att det finns spår att jobba utifrån.

– Det finns misstänka som söks för närvarande. Det är en pågående utredning som polisen jobbar aktivt med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.