• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Herman Sundqvist, Skogsstyrelsens generaldirektör, välkomnar tillskottet i budgeten men det är för tidigt att säga hur det berör myndigheten. Foto: SVT

Budgeten ändrar förutsättningarna för Skogsstyrelsen i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Skogsstyrelsen med huvudkontor i Jönköping fick i regeringens budgetproposition på torsdagen närmare 45 miljoner kronor extra till nästa år. Tillskottet innebär att myndigheten inte behöver göra så stora nedskärningar som de tidigare befarat.

– Jag är väldigt glad förstås. Givetvis ändrar det här tillskottet förutsättningarna och lättar på trycket avsevärt, säger Herman Sundqvist, Skogsstyrelsens generaldirektör.

”Riktade pengar”

Tillskottet på 45 miljoner kronor är bland annat riktat till artskyddet, avskogningsförordningen och andra frågor kopplat till EU och internationellt arbete. Under 2026 ökar den summan till nästan 65 miljoner kronor och under 2027 är tillskottet knappt 50 miljoner kronor.

Höstbudgeten 2024

”Fortfarande behov av omställning”

I våras varslade Skogsstyrelsen 97 anställda om uppsägning, men hur budgettillskottet kommer påverka verksamheten är för tidigt att säga, enligt Herman Sundqvist.

– Vi har just fått information om budgetförslaget och behöver tid att analysera vad det betyder för den planerade omställningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höstbudgeten 2024

Mer i ämnet