• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Vid nästa hemmamatch får ingen i publiken ha med sig väska in på arenan när HV71 spelar. Polisen har beslutat om väskförbud vid alla större evenemang. Foto: SVT/Arkiv

Förbud mot väskor vid nästa HV-match

Uppdaterad
Publicerad

Nu införs ett totalförbud mot att ta in väskor vid besök på olika idrottsevenemang och det innebär bland annat att HV71 kommer kontrollera att ingen besökare har väska med in i arenan vid matcherna.

Imorgon kväll möter HV71 Skellefteå hemma i Husqvarna Garden och det blir då inte tillåtet att ta in någon väska i hallen, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Bakgrunden är ett beslut från polisen med anledning av den höjda terrorhotnivån. Förbudet gäller samtliga arrangemang på landslagsnivå men också seriespel, skriver polisen på sin hemsida. Fotbollsallsvenskan, Superettan, Svenska cupen, SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan påverkas av förbudet.

Förbudet gäller även handväskor. Undantag kan endast ske på grund av medicinska skäl och efter att kontroll av väskan har genomförts. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.