Foto: Håkan Montelius

Hänsynslös skadegörelse på Junedalsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Två av de åtalade männen, en 17-åring och en 20-åring, ska enligt åklagaren vara de personer som gjorde inbrott på Junedalsskolan Jönköping i slutet av april i år. Inbrottet rubriceras som grovt.

Det var natten till den 29 april som inbrottet på Junedalsskolan ägde rum. Ett tjugotal dörrar var uppbrutna och datorer och surfplattor saknades. Skadegörelsen var omfattande och skolan fick hållas stängd till följd av inbrottet.

Enligt åtalet bör brottet som rubriceras som grov stöld, bedömas som grovt dels på grund av att gärningen avsett betydande värde, men också för att gärningsmännen agerat hänsynslöst. Männen har också deltagit i systematisk brottslighet eftersom det är fråga om en serie stölder.

Skolinbrott i Sydsverige

Som bevis mot männen finns beslagtagna mobiltelefoner, skospår och även förhör med ett vittne. Det sammanlagda värdet av stöldgodset beräknas till nästan 160.000 kronor.

Båda männen förnekar brott. Åtal är väckt vid tingsrätten i Borås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolinbrott i Sydsverige

Mer i ämnet