På fredagen pågick repetitionerna

Huskvarna teater klar

Uppdaterad
Publicerad

I helgen invigs nyrenoverade Huskvarna teater med en musik- och teaterfest i tre dagar. Och en av förändringarna är att teater-salongen krympts till hälften av vad den var tidigare.

Det var 11 april förra året som ombyggnaden av teaterns innandöme påbörjades. Nu, ett år och tjugo miljoner senare, är allt klart. På utsidan ser teatern ut som den alltid gjort. Men därinne har bland annat sex nya undervisningsrum tillkommit. Med resultatet att salongen ser bra mycket mindre ut än den gjorde innan.

– Ja, istället för 600 platser är det idag bara 265, säger Marie Alonso, lärare på Kulturskolan. Men det är egentligen en fördel. Många föreningar har dragit sig för att hyra lokalen eftersom den varit svår att fylla. Nu är den mer anpassad efter våra behov. Och vi har fått mer utrymme för undervisning.

Invigningen kommer att vara i tre dagar. På fredag är det blandad musikalisk underhållning, på lördag kommer Huskvarna musikkår och Kulturskolans Symphonic Band och på söndag är det teater.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.