Hör kuratorerna Marika Thörewik och Annika Piel-Friberg berätta om sina samtal med föräldralediga under pandemin. Foto: Gustaf Söderström/SVT och Izabelle Nordfjell/TT

Fler föräldralediga upplever ensamhet under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

När de öppna förskolorna har varit stängda under pandemin har fler nyblivna föräldrar blivit ensamma och isolerade. Kuratorerna på familjecentralerna i Jönköpings kommun vittnar nu om att många föräldrar kommer till dem för att prata om sin situation.

De öppna förskolorna i Jönköpings kommun har varit stängda under stora delar av pandemin. Föräldralediga har därför blivit mer ensamma med sina frågor och sitt föräldraskap.

– Många beskriver att de blivit mer isolerade. De öppna förskolorna är en viktig mötesplats för att nätverka med andra föräldrar och det har inte gått under pandemin, säger Annika Piel-Friberg, kurator på Öxnehaga/Österängens famljecentral.

I klippet hör du kuratorer berätta om sina samtal och sitt stöd till föräldralediga under pandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet