Kontakter med några få andra har fått Gabriella Johansson att klara föräldraledigheten under pandemin. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Så har föräldralediga Gabriella brutit ensamheten under pandemin

Publicerad

Gabriella Johansson utanför Ölmstad är en av de föräldralediga i länet som känt av ensamheten under pandemin. Att träffa några få utvalda kontakter har varit avgörande för henne.

Förra vintern gick Gabriella Johansson med sin nyfödde son Otto till öppna förskolan i Gränna. Hon träffade andra föräldrar och deltog på tematräffar som familjecentralen höll i. Sedan kom pandemin och öppna förskolan stängde.

– Det har inte alls blivit som jag tänkt mig. Jag har känt en ensamhet på dagarna, det har tagit på psyket. Men jag valt att träffa min mamma och en vän som också har barn i samma ålder, det har betytt allt för mig under pandemin, säger Gabriella Johansson. 

Corona Jönköping

I klippet hör du Gabriella berätta om tiden som föräldraledig under pandemin.

Gabriella Johansson är inte ensam om att ha känt en ensamhet som föräldraledig under senaste året. Kuratorer vittnar om många isolerade föräldralediga och försöker stötta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet