Volleybollplanen på Oset

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Volleybollplanen är avspärrad efter ammunitionsfyndet. Foto: Julia Timhagen/SVT

Mängder med ammunition hittad på Vätterstranden i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal kulor till handeldvapen har hittats i sanden vid Oset i Huskvarna. Nu har kommunen spärrat av den del av stranden där ammunitionsfyndet gjordes under onsdagskvällen.

Det var vid 21-tiden på onsdagen som en privatperson larmade polisen om ammunitionsfyndet vid volleybollplanen på stranden, vilket Jönköpings-Posten var först med att rapportera.

– Den här personen började gräva runt i sanden och upptäckte mer och mer ammunition. Exakt hur mycket kan jag inte säga, men det är ett hundratal kulor, säger polisens presstalesperson Mats Pettersson.

Skickad på analys

Enligt polispatrullen på plats ska det handla om 9 millimeters ammunition, samma kaliber som används till många pistoler och k-pistar. Ammunitionen är skickad på analys.

– Den verkar vara mycket gammal. Men om den är 5 eller 50 år gammal vet jag inte, säger Mats Pettersson.

Jönköpings kommun har nu tagit över ansvaret för platsen som nu ska saneras genom att sanden silas för att säkerställa att det inte finns ytterligare ammunition där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.