Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Irma Hellman om hur polisens sökande efter kvinnan i Vetlanda nu riktas om. Foto: SVT

Så ska sökandet fortsätta efter försvunna kvinnan i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Polisen ändrar strategi i sökinsatsen efter den försvunna 21-åriga kvinnan i Vetlanda. Under fredagen punktmarkerades insatser vid några adresser och vattendrag, utifrån tips som kommit in. 

Under fredagen har polisen bytt strategi i sökarbetet i Vetlanda. Detta eftersom stora delar av området genomsökts utan att kvinnan anträffats. Därför har istället vissa adresser valts ut och polisen har även spärrat av i samband med att de undersökts.

– Det är inte för att det hänt något särskilt utan för att vi vill jobba ostört på de här adresserna, säger Johnny Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Punktinsatserna på olika håll i Vetlanda görs bland annat efter tips som kommit in.

– Det har kommit in tips kontinuerligt i det här ärendet. Det är en situation i ett område där många blir väldigt engagerade, många känner de inblandade så det blir lite av ett trauma för den här staden. Så många vill hjälpa till, säger Johnny Gustafsson.

Kvinnans cykel

En uppgift som kommit fram är att den försvunna kvinnans cykel har setts på en adress och det är en av de saker som polisen är intresserad av att få in mer uppgifter kring.

– Cykeln har hittats i norra delarna av stan. Det är intressant att veta om någon har sett cykeln på andra håll eller har sett hur den kom dit. Även andra iakttagelser kan vara intressanta, säger Jonas Lindell polisområdeschef på höglandet.

Sjöräddningen bistår

Hemvärnet och Missing people, som tidigare dagar deltagit i sökandet är inte med under fredagen. Däremot är polispatruller, hundförare och räddningstjänsten igång. Det används även drönare. Dessutom hjälper Sjöräddningssällskapet till med sökinsatser i sjöar.

– Det finns en hel del sjöar i området som behöver sökas av lite mer, så det är en specialresurs som är bra.

Polisen efterlyser fortsatt tips från allmänheten, särskilt iakttagelser från lördagskvällen eller söndagsförmiddagen.

Försvunnen i fem dygn

Den försvunna 21-åriga kvinnan har varit borta sedan en utekväll i lördags i Vetlanda och anmäldes som försvunnen i söndags. I tisdags greps och anhölls två kvinnor, även de i 20-årsåldern, misstänkta för människorov. Under torsdagen häktades kvinnorna på sannolika skäl misstänkta för människorov.

Åtal ska vara väckt senast den 3 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet