En kvinna och en man i ett draperat rum.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Birkagården Folkets hus och fritidsgård jobbar för att inkludera unga och vuxna i valdeltagandet. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Så vill man bryta trenden och öka intresset för politik på Österängen

Uppdaterad
Publicerad

Förra valet hade Österängen lägst valdeltagande i Jönköpings län. Efter olika försök att få in de boende i politiken så satsas det nu på dialogkvällar.

– Vi anordnar dialoger istället för debatter för att lokala politiker och de boende ska kunna prata med varandra mer fritt, säger Josefin Sers, koordinator på Birkagården Folkets hus.

I klippet ovan hör du mer om hur Birkagården Folkets hus arbetar för att höja intresset för valdeltagandet på Österängen.

Fritidsgården lockar ungdomarna

Birkagårdens fritidsgård på Österängen jobbar med att försöka få ungdomar att intressera sig för politik.

– Vi som fritidsgård ser till att när politiker kommer till oss så är ungdomarna med och engagerar sig och kanske finnar ett intresse för politiken, säger Khaled Jama, fritidsledare på Birkagården fritidsgård.  

Det är Birkagårdens Folkets hus och ABF som ligger bakom dialogkvällarna som äger rum var tredje vecka på Österängen i Jönköping.

I klippet nedan hör du röster från Österängen om valdeltagandet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.