Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En långtradare välte på måndagsmorgonen på riksväg 26/47 mellan Månseryd och Mullsjö. Foto: Emma Johansson/SVT

Singelolycka med lastbil på väg 26 söder om Mullsjö

Uppdaterad
Publicerad

En singelolycka med lastbil inträffade vid tiotiden på måndagen på riksväg 26/47 mellan mellan Månseryd och Mullsjö. Vägen i riktning mot Mullsjö har fått stängas av och trafiken leds om via den gamla vägen.

Larmet till SOS Alarm kom 09.58 och räddningstjänst, ambulans och polis larmades till olyckan som inträffade mellan trafikplats Risbro och trafikplats Bäckebo.

– Vi har nu kunnat släppa förbi några av de bilar som fastnat i kön sedan olyckan inträffade, säger räddningstjänstens ledningsoperatör vid 11.30-tiden.

Chauffören oskadd

Lastbilschauffören ska själv ha tagit sig ut ur fordonet och ska enligt uppgifter från polisen ha klarat sig oskadd från olyckan.

Lastbilen ska ha fastnat i en mitträckesvajer och Trafikverket hade vid 11.30-tiden ingen prognos för när bärgningsarbetet skulle kunna vara klart.

Trafiken leds just nu om via den gamla vägen i norrgående riktning förbi olycksplatsen. Prognosen är att vägen ska vara avstängd fram till midnatt, enligt Trafikverket.

Enligt polisen finns i nuläget ingen misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.