Vetlandabo anklagas för att ha kört in i demonstrationståg

Uppdaterad
Publicerad

Det var i lördags som polisen larmades om en bil som kört in i ett demonstrationståg för Palestina i Borås. Enligt uppgifter till P4 Sjuhärard och P4 Jönköping är det en man i 65-årsåldern från Vetlanda som pekas ut som bilförare.

Polisen utreder händelsen som vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, efter att en bilförare enligt vittnen på plats kört in i demonstrationståget.

– Där har man satt upp cirka 30 målsälganden som säger att de blivit påkörda, sa Morten Gunneng vid polisregion Väst till SVT under lördagen.

Enligt uppgift till P4 Sjuhärard har Vetlandamannen delat rasistiska och antipalestinska inlägg på sociala medier.

Bilisten larmade om misshandel

Samtidigt går beskrivningarna isär om vad som inträffat. Även bilföraren larmade polisen som har upprättat en anmälan om misshandel och skadegörelse.

– Han säger ju att det har blivit någon form av konfrontation med tåget. Att de har slagit på fordonet med bollträ och punkterat däck med kniv, säger Morten Gunneng.

Bilisten ska även uppgett att han blivit slagen i ansiktet av personer i demonstrationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.