Hotell Storforsen säljs till lokala ägare

Uppdaterad
Publicerad

Hilding Holmqvist säljer Hotell Storforsen till lokala ägare.

Hotell Storforsen utanför Älvsbyn säljs till Jens Hardegård, Lars-Erik och Johan Granberg samt Arctic Falls med bröderna Jonas och Andreas Jalar och Erik Lundström, enligt ett pressmeddelande. De nya ägarna är sedan tidigare verksamma lokala företagare och tillträder den 1 mars. Och att hitta rätt köpare var viktigt för försäljningen säger Hilding Holmqvist.

– Det är fantastiska köpare, de är unga med erfarenheter från företagande och de vill leva och dö i Älvsbyn, säger han och fortsätter:

– Jag är 79 år och de är hälften så gamla så det här blir mycket bra.

Hilding Holmqvist har nu fem hotell kvar, ett i Stockholm, två i Luleå, ett i Piteå och ett i Boden. Dessutom finns planer på att bygga två nya hotell, i Umeå och Skellefteå.

– Vi ser verkligen fram emot detta. Det ska bli spännande att ta över denna välskötta verksamhet. Vi vill verka långsiktigt i kommunen. Vi tror på bygden och våra gemensamma möjligheter, och det här är ett sätt att omsätta denna tro i konkret handling, säger Johan Granberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.