Kommunen skulle ha informerat stadshotellets personal

Uppdaterad
Publicerad

Haparanda stadshotell ligger vägg i vägg med Haparanda stadshotell men trots bombhotet fick de inte order om att utrymma.

Insatschef Pehr Gustavsson hävdar att det är kommunens ansvar att meddela också Stadshotellets personal i ett läge som i dag med bombhot, eftersom Stadshotellet delvis är inrymda i samma fastighet som kommunhuset.

–  Vi tog lite sent kontakten med personalen där och bad dem att åtminstone hålla sig i de bakre delarna av hotellet, säger Pehr Gustavsson.

Bombhot i Haparanda

Borde de inte har blivit informerade bättre?

– Det borde de givetvis, men vi gjorde den bedömningen att så länge det håller sig inne på den bortre sidan så är det ingen större fara.

Ett meddelande till invånarna

Inte heller Sverigefinska folkhögskolan fick order om att utrymma.

Det var samma med personalen på Sverige finska folkhögskolan de visste inte heller någonting? Vad har du att säga om det?

– Nej, det gick ut meddelanden via kommunen till kommuninnevånarna och det var den kanalen vi hade, säger Pehr Gustavsson och tillägger:

– Vi har ju inga såna resurser att vi kan springa runt och knacka dörr utan vi får försöka laga efter läge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bombhot i Haparanda

Mer i ämnet