Polisman vid en skåpbil och åklagaren Filip Hannu.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Brutalt angrepp” – hör åklagaren Fredrik Hannu om mordförsöket. Foto: SVT/Arkiv/Ulrika Wänkkö/SVT

Man i Haparanda slog kvinna med hammare – riskerar fängelsestraff igen

Publicerad

En man i 60-årsåldern i Haparanda ställdes under onsdagen inför rätta. Mannen riskerar fängelse efter att ha slagit sin sambo med en hammare.

Det var på eftermiddagen den 9 juli som en privatperson slog larm till polisen efter att en man berättat att han dödad sin sambo.

– Nej.. det blev en massa tjafs och det å .. och jag tappade behärskningen, säger den misstänkte sedan i larmsamtalet.

Polisen och ambulans larmades ut till en lägenhet där kvinnan hittades, inte avliden, men med livshotande skador. Mannen ska ha slagit henne i huvudet med en hammare upprepande gånger.

”Han vidgår visst våld”

I förhör har mannen uppgett att han inte har haft uppsåt att döda kvinnan.

– Han vidgår visst våld, men det finns mer utredning att göra vad gäller skuldfrågan, säger försvarare Karoliina Ikonen Simu.

Kvinnan beroende av sjukvård

Kvinnan har under utredningen inte kunnat förhöras om händelsen. Enligt ett läkarutlåtande kommer kvinnan vara beroende av sjukhusvård en lång tid och risken är stor att hon får permanenta symtom efter skadan.

Mannen dömdes år 2014 till ett sju år långt fängelsestraff för mordförsöket på en kvinna som han då hade en relation med. I det dådet knivhögg han kvinnan upprepade gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.