Nyheter från dagen: 22 oktober

Publicerad

Detta har hänt i länet under tisdagen den 22 oktober.

Två personer, Inger Tallhed och Lina Israelsson,  sitter vid ett bord inomhus, omgivna av fönster och växter. Den ena personen har på sig en svart tröja och den andra en mönstrad jacka. De diskuterar eller gestikulerar med händerna, vilket antyder en aktiv konversation. I bakgrunden syns inredning som ett tv-apparat och växter, vilket skapar en hemtrevlig atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Besvikelse”– hör Inger Tallhed och Lina Israelsson, omsorgsanställda som hade hoppats på att kunna påverka sina scheman mer. Foto: Hans Sternlund/SVT
Till vänster: Teija Aho som bär hörlurar. Till höger: en närbild av ett fiskenät som är fyllt med strömming.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur Teija Aho på Sveriges fiskares producentorganisation reagerar på fiskekvoten i Bottniska viken. Foto: SVT
SMHI varnar för hårda vindar och snö i Lapplandsfjällen och har utfärdat en orange vädervarning. Foto: Janerik Henriksson/TT

Varje vardagskväll skickar vi ut en pushnotis som sammanfattar nyhetsdagen i Norrbotten. Vi tar tacksamt emot era synpunkter. Mejla oss gärna och berätta vad du tycker: norrbotten@svt.se.

Det går också bra att lämna nyhetstips till samma mejl eller ringa till redaktionen på 0920-23 99 00.

Här kan du se alla våra sändningar från SVT Nyheter Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.