Hur gick det med nykterhetsinitiativet? Foto: Amanda Liikamaa/SVT

Så många unga blåste under festivalhelgen i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Tjänsten Blås grönt användes under festivalhelgen i Luleå som ett initiativ för att öka nykterheten och fördröja alkoholdebuten hos unga på festivalen. Men hur många dök upp av de 540 anmälda ungdomarna?

Initiativtagarna berättar att av de 540 registrerade dök 278 ungdomar upp och blåste. Föräldrarna till de minderåriga som inte dök upp fick ett sms skickat till sig.

Robin Lindquist, projektledare för Putte i parken, säger att orsakerna till att man inte dök upp kan vara alla möjliga: Att man glömt bort eller inte hittat till tältet till exempel. Samtidigt var tältet ganska synligt, svarar han när SVT Norrbotten frågar.

– Nu kommer vi lotta ut ett fint pris till alla som har varit med och blåst, säger Lindquist.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Robin Lindquist berätta varför flera festivaler i Norrbotten kommer använda sig av en tjänst i sommar för att ungdomar inte ska göra en för tidig alkoholdebut. Foto: Amanda Liikamaa/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.