Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Nanna von Essen

Putte packas ihop: ”En förhållandevis lugn festival”

Uppdaterad
Publicerad

Festivalen Putte i parken måste packas ihop, och spåren, från en förhållandevis lugn festival enligt polis, ska städas bort från gator och trottoar. ”Folk har kommit fram och sagt att det varit väldigt god stämning”, säger arrangören Robin Lindquist.

På samma plats där det nyss dunkades musik, är det nu helt dött. Fast inte riktigt.

Festen är över för besökarna, men arbetet fortsätter för scenbyggarna och städarna som ska packa ner festivalen.

– Det är väl kanske inte den roligaste delen av det här jobbet men vi får har ju fått låna den här platsen av Luleåborna och då ska vi återställa den så som den var innan också, annars funkar det inte, säger arrangören Robin Lindquist.

Festivalsamarbete med socialtjänsten en framgångssaga

Stefan Sammeli, gruppchef över Luleå och Boden säger att festivalen var förhållandevis lugn, med tanke på de tiotusentals besökare som var där.

– Bemanningen matchade belastningen.

Anledningen till det smidiga genomförandet är samarbetet med arrangören, socialtjänsten och ordningsvakterna, menar Stefan Sammeli.

– Samarbetet med socialtjänsten är en riktig framgångsfaktor. För många år sedan var det inte alls likadant. 2011, 2012, då kunde vi sitta med onyktra 15-åringar i flera timmar utan att kunna göra nånting, men nu kan socialtjänsten ta över direkt, säger han.

Se de sista spåren från festivalen när den packas ihop, i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.