En person står framför en byggarbetsplats med en del av en byggnad i bakgrunden som är under renovering. Det har brunnit på platsen. Byggnaden är täckt med skyddande nät och byggställningar är synliga. Himlen är mulen, vilket ger en dämpad belysning över scenen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Per Hassel, säkerhetssamordnare på Degerfors kommun berättar om hur han reagerade när larmet om branden kom: ”Man blir ju lite chockad först.” Foto: Elvira Ringeborn/SVT

Så jobbar kommunen vidare efter skolbranden i Degerfors

Uppdaterad
Publicerad

Undervisningen på Stora Vallaskolan pågick i stort sett som vanligt på måndagen – trots helgens brand. Däremot begränsades musik- och bildundervisning samt fritidsgårdens verksamhet. Nu planerar kommunen för återuppbyggnaden av det som brunnit ner.

Det var natten till lördag som en kraftig brand bröt ut under ett tak i en av Stora Vallaskolans byggnader. Branden ledde till stora skador, både av elden och av vattnet som användes vid släckningsarbetet.

– Nu planerar vi för att kunna bedriva verksamheten som tidigare och för återuppbyggnaden av det som brann ner, säger Per Hassel, säkerhetssamordnare på Degerfors kommun.

Taket som började brinna renoverades, hur jobbar man vidare med renoveringen nu?

– Den fortsätter på den del som inte har brunnit, och så kommer man att få bygga upp den del som brunnit på nytt, säger Per Hassel.

I klippet: Säkerhetssamordnaren berättar om hur kommunen agerar nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.