Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Karin Sandén är mycket förtegen om utredningen, bevis och vilka kopplingar det finns till andra kriminella nätverk. Hör henne mer i klippet efter dagens häktningar. Foto: SVT

Tre unga häktade efter skott mot lägenhet i Norrköping – kopplas till gängkonflikt

Uppdaterad
Publicerad

Tre unga kvinnor och en man, 17-21 år gamla, misstänks för inblandning i skottlossningen mot en lägenhet i Norrköping i torsdags. Under måndagen hölls häktningsförhandling i polishuset i Norrköping. Tre av fyra häktades.

Samtliga fyra begärdes häktade på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott. De är hemmahörande i Skåne.

Den yngsta misstänkta, en 17-årig flicka, släpptes på fri fot. Hon är fortfarande misstänkt på sannolika skäl för vapenbrott.

Den 21-årige mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. De två kvinnorna, en 20-åring och en 19-åring häktades på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till försök till mord och grovt vapenbrott.

Samtliga nekar till brott. De är sedan tidigare ostraffade. Åtal ska väckas senast den 2 oktober.

Kopplingar till ”Kurdiska räven”

Det var i torsdags morse som polisen larmades om skottlossning mot en lägenhet i Hageby i Norrköping. På plats konstaterades flera skotthål i en dörr till en lägenhet.

Kvinnan som bor på adressen är enligt SVT:s uppgifter mamma till en av de svenska medborgare som gripits efter skottlossningen i Turkiet. Det innebär att händelsen har kopplingar till kurdiska räven och konflikten inom den kriminella grupperingen Foxtrot.

De fyra unga personerna greps under torsdagen vid lunchtid och anhölls senare samma dag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under torsdagen inträffade en skottlossning mot en part i stadsdelen Hageby i Norrköping. Foto: Carl Larsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.