Regionstyrelsens ordförande Marie Morell (M): ”Jag beklagar verkligen att vi måste säga upp medarbetare” Foto: Hadeel Ibrahim

235 varslas inom Region Östergötland – Morell (M): ”Svårt besked”

Uppdaterad
Publicerad

Region Östergötland har avslutat förhandlingarna om uppsägningar. Inom de närmaste dagarna kommer 235 medarbetare att få besked om att de sägs upp.

Beslutet om uppsägningarna togs i februari när regionstyrelsen varslade 900 anställda på grund av ett miljardunderskott inom hälso- och sjukvården. Sedan dess har personalstyrkan minskat genom naturlig avgång, vilket har reducerat antalet uppsägningar till 235.

– Jag beklagar verkligen att vi måste säga upp medarbetare, och känner med dem som berörs. Det är ett svårt besked att få, och jag förstår att det kommer att väcka många reaktioner, säger regionstyrelsens ordförande Marie Morell.

Artikeln uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkrisen i Östergötland

Mer i ämnet