Catrin Fernholm, verksamhetschef vid ögonkliniken i Region Östergötland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Catrin Fernholm, verksamhetschef vid ögonkliniken i Region Östergötland varför man behöver lägga ner kliniken i Norrköping. Foto: Edina Foric/SVT

Ögonkliniken i Norrköping läggs ner: ”Kräver drastiska förändringar”

Uppdaterad
Publicerad

Region Östergötland har en pressad ekonomi. Det allra senaste sparpaketet innebär att de cirka 11 600 patienterna på ögonkliniken i Norrköping kommer behöva söka sig till en annan mottagning.

– Vi ska komma till en ekonomi i balans, i mars 2025. Det kräver drastiska förändringar, säger Catrin Fernholm, verksamhetschef vid ögonkliniken i Region Östergötland.

De stora underskotten i hälso- och sjukvården samt uppsägningar inom regionen är orsaken till förändringarna inom ögonklinikens verksamhet i Norrköping. Nu uppmanas patienter att välja mellan fem olika vårdgivare.

Vårdkrisen i Östergötland

– Vi informerar just nu våra patienter som berörs av förändringarna, antingen genom att de får informationen när de besöker oss eller via brev, säger Catrin Fernholm.

Se och hör mer i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkrisen i Östergötland

Mer i ämnet