Boende om misstänkt mord i Norrköping

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är väldigt tragiskt att det är så unga personer”, säger Marion Jacobsson. Foto: Edina Foric/SVT

Misstänkt mord på ung man i Norrköping – boende: ”Väldigt tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en ung man har bragts om livet i Norrköping i vad polisen beskriver som ett grovt brott. Återigen sker ett grovt våldsdåd i området. ”Man börjar bli van”, säger en boende i området morgonen efter.

Händelsen är ett av flera våldsbrott som inträffat det senaste året, exempelvis sköts en 16-årig pojke till döds i området Navestad i Norrköping i våras.

Nu handlar det återigen om en ung person, en man i 20-årsåldern, som mist livet i vad polisens beskriver som ett grovt brott.

Våldsvågen i Norrköping

Hör reaktioner i klippet ovan.

Två män anhållna

Under måndagskvällen larmades polis till stadsdelen Berget i Norrköping, där ett grovt brott inträffat och en ung man påträffades allvarligt skadad.

Mannen avled senare på sjukhus. Under natten greps två män misstänkta för mord respektive medhjälp till mord. Under tisdagsmorgonen anhölls männen. Boende i området är skakade av att stadsdelen återigen drabbas.

Kvinnan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Amanda” beskriver känslan av det hon såg och hörde som ”overklig”. Hör henne berätta mer i klippet. Foto: Edina Foric/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet