Kvinnan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Amanda” beskriver känslan av det hon såg och hörde på måndagskvällen som ”overklig”. Hör henne berätta mer i klippet. Foto: Edina Foric/SVT

Vittnet: ”Han såg livlös ut i bilen, liksom hängde”

Uppdaterad
Publicerad

Plötsligt hörde ”Amanda” två höga smällar – då tittade hon ut mot gatan och såg en skadad man.

– Det blev tumult, säger vittnet om mordet i Norrköping.

En man i 20-årsåldern hittades svårt skadad på Nygatan på måndagskvällen och han avled senare på sjukhus. Hur han bragts om livet vill polisen inte berätta i nuläget. Under natten greps två män i Norrköping och de anhölls under tisdagsmorgonen. Den ena är en man i 20-årsåldern som nu är misstänkt för mord, den andra är en man i 30-årsåldern som misstänks för medhjälp till mord.

Det var strax efter klockan 22 på måndagen som ”Amanda” hörde höga smällar. Hon beskriver att det var svårt att förstå vad det var för ljud och att hon gick till fönstret för att titta ut mot gatan.

Våldsvågen i Norrköping

– Det blev tumult, säger hon.

Hör henne berätta i klippet ovan.

Överväger att flytta

Upplevelsen har väckt många tankar och medfört en del oro.

– Det skapar stor stress. Kan jag gå hem ordentligt, kan jag vara ute på kvällarna? Det känns som medmänniskor blir begränsade och man ska inte behöva känna sig begränsad i sin vardag för att de här håller på liksom, säger hon.

Hon berättar att hon överväger att flytta ifrån staden.

– Jag känner mig otrygg i Norrköping och jag tycker det har blivit en riktig gangsterstad. Jag tycker det är förskräckligt för våra ungdomar.

”Amanda” heter egentligen något annat, men hennes namn har bytts ut för att hon ska få vara anonym.

Polisen utesluter inte fler gärningspersoner

Polisen är förtegen i ärendet, men de är intresserade av iakttagelser vid området efter 22-tiden på måndagskvällen.

– Det kan finnas fler gärningspersoner, till exempel som vi ännu inte har hos oss. Så allt man sett vid det här klockslaget, efter 22 vid Berget är av intresse för oss, säger Helena Fridén, biträdande lokalpolisområdeschef i Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet