• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Arkivbild. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix

Region Gotland tar hjälp av pensionärer för att klara sommarbemanningen

Uppdaterad
Publicerad

Snart går ett erbjudande ut till 150 pensionärer på Gotland som tidigare arbetat inom äldreomsorgen och i omsorgen av personer med funktionsnedsättning. Enligt Region Gotland kan pensionärerna bli en viktig del i sommarbemanningen.

– Vi hoppas pensionärerna vill hjälpa oss i sommar så att våra ordinarie medarbetare kan få sin väl behövda sammanhängande semester, säger socialförvaltningens HR-chef Roger Nilsson i ett pressmeddelande.

Tufft bemanningsläge

Region Gotland beskriver bemanningsläget inför sommaren som tufft och idag saknas fortfarande runt 150 vikarier till äldreomsorgen och omsorgen av personer med funktionsnedsättning.

Gotland

– Vi märker att en del söker sent och vi får nya ansökningar varje dag men vi behöver ändå tänka bredare för att säkra sommarbemanningen, säger Roger Nilsson.

Det här är andra gången som Region Gotlands socialförvaltning går ut med ett erbjudande om sommarjobb till pensionärer – men nytt för i år är att erbjudandet även innefattar 25 000 kronor extra utöver lön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gotland

Mer i ämnet