Frippe som sitter i rullstol testar den unika funkisrampen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Sahlsten, som sitter i rullstol, har varit med och designat den nya funkisrampen i Malmö och var också den första personen att prova den. Se hans premiärbad i videon. Foto: SVT/Hamza Ftouni

Äntligen kan Fredrik rulla ner i vattnet

Uppdaterad
Publicerad

En ny ramp på Öresunds funkisbad i Malmö har tagits fram med hjälp av målgruppen – personer med nedsatt rörelseförmåga. Fredrik Sahlsten har efterfrågat rampen i många år. Häromdagen fick han premiärbada.

Konstruktörer som är vana med att skapa saker i vatten har tagit vidare alla tips och behovsanalyser för att bygga en ramp som är den första i sitt slag i Sverige, enligt Jesper Hallberg, kustingenjör på Malmö stad.

Fick vara med och designa

Fredrik ”Frippe” Sahlsten som har nedsatt rörelseförmåga fick vara med och designa rampen, en ramp han har efterfrågat i snart 15 år.

– Det har tagit lite längre tid än väntat men jag tror att det kommer att vara väldigt uppskattat. Vi har ett bad som är unikt för hela Sverige, säger Fredrik Sahlsten.

Rullar tills man kan flyta

Den nya rampen gör det möjligt att rulla ut till ett djup där man kan flyta. Handtagen längs med rampen är utformade för att man ska kunna dra sig upp med sin rullstol när sluttningen är lite för jobbig

Rampen beräknas öppna för allmänheten den 15 juli.

Se Fredrik ”Frippe” Sahlsten testa rampen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.