Malmös prestigeprojekt mot våldsbejakande extremism har misslyckats att nå radikaliserade ungdomar.
Det finns också stora frågetecken kring hur projektpengarna har använts av föreningen Spiritus Mundi.
Efter SVT:s avslöjande stoppade Malmö stad pengarna till föreningen Spritus Mundi.
– Vi tycker det är bra att Malmö avbryter samarbetet nu efter det som har kommit fram, säger Anna Carlstedt, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism.
Nu fryser också Arvsfonden kommande utbetalningar till Malmö stad för projektet Våra Liv. Projektet Våra Liv hade beviljats tio miljoner av Arvsfonden.
– Vi kommer åka ner till Malmö stad om två veckor, vår controller och ansvarig handläggare, för att göra en djupgranskning av projektet, säger Hans Andersson, enhetschef på Arvsfondsdelegationen.
Arvsfondsdelegationen vill veta hur projektet ska se ut i framtiden och överväga om Arvsfonden vill fortsätta att stödja Våra Liv.
Övertro på projekt
Journalisten och författaren Lars Åberg har tidigare granskat hur offentliga projektmedel använts. Han anser att bidragsgivare ofta brister i sin uppföljning.
– Ibland verkar det som om bidragsgivarna är nöjda med att bara ha skickat iväg pengar och fått igång olika projekt. Men det är ju minst lika viktigt att ta reda på vad som händer med pengarna, säger Lars Åberg.
SVT Nyheters granskning av Våra Liv har skakat om Malmös politiker och projektets bidragsgivare. Arvsfondsdelegationen vill dra lärdomar av exemplet Våra Liv.
– Vi kan alltid bli bättre och vi försöker lära oss hela tiden. När vi åker ner till Malmö stad tror jag vi kan lära oss ännu mer, säger Hans Andersson, Arvsfondsdelegationen.
Journalisten Lars Åberg menar att det finns en övertro på att projektpengar ska lösa samhällsproblem.
– Uppenbarligen finns det pengar i samhället att lägga på föreningar och organisationer och man hoppas att de ska bidra till olika lösningar av problem som är svårlösta, säger Lars Åberg.