Lammstöld i Lund – blod på platsen

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagsmorgonen fann fårägaren Gunnar Tornhill i Lund att tre av hans lamm saknades i fårhagen. Han fann även en mindre mängd blod på marken och på grinden till hägnet.

– Jag trodde det var ett rovdjur, men det var blod på staketet. Det var tydligt att någon lyft lammen över staketet, säger Gunnar Tornhill.

Gunnar Tornhill har 16 tackor och 20 lamm i närheten av Sankt Hans koloniområde i Lund. Området är ett populärt strövområde och flera bostadshus ligger i närheten.

– Det är för jävligt att man inte kan få ha dem för sig själv. Fåren och lammen är väldigt uppskattade av grannar och folk som promenerar här. Det är många som varit chockade nu här under morgonen.

Ingen misstänkt

– Vi tror blodet kommer från lammen. Det är oklart hur det hamnat där, om man dragit lammen över stängslet eller vad som har hänt. Vi vet inte, säger Sara Andersson, presstalesperson på polisen.

Polisen har upprättat en anmälan om stöld av egendom.

Det finns ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.