Brand

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Byggnaden fick brinna ner till grunden. Ägaren Gunnar Dahre är chockad efter händelsen. Under dagen har fått stöd av vänner och bekanta. Foto: Jens Christian

Gunnars loppis i Hässleholm brann ner: ”Går inte att förstå”

Uppdaterad
Publicerad

Larmet om en brand kom in 23.14 på lördagskvällen. Ägaren Gunnar Dahre är chockad efter händelsen där hela hans verksamhet brann ner till grunden.

På plats möttes räddningstjänsten av en övertänd byggnad och ett arbete sattes ingång för att förhindra att branden skulle sprida sig.

– Vi konstaterade att det var en byggnad med risk för spridning men vi lyckades förhindra att branden spred sig. Vi lät byggnaden brinna ner kontrollerat, och var kvar till klockan 06 i morse, säger Karl-Magnus Larsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten Nordost.

Ingen kom till skada.

Tiotusen föremål förstörda

Gunnar Dahre har drivit loppisverksamhet i sex år och och jobbat fyra dagar i veckan. Samtalet om att det brann fick han av en bekant och han åkte till branden med detsamma.

I byggnaden fanns runt tiotusen föremål. Allt ifrån teskedar, kristallkronor, möbler, lampor och glas. Nu är allt nedbränt till grunden.

– Det går inte att förstå, säger Gunnar Dahre.

Hans telefon har gått varm sedan branden då vänner, kunder och bekanta vill uttrycka sitt stöd.

– Jag känner mig hedrad och hade ingen aning om att det var så många som brydde sig. Jag blir så rörd, säger Gunnar Dahre.

Polis utreder brott

Händelsen utreds av polisen som grov skadegörelse då de inte finns någon naturlig orsak till branden.

Ingen teknisk undersökning har gjorts av platsen, men den är dokumenterad och eventuella vittnesuppgifter har samlats in.

– Det började brinna i bakre delen av loppisen och spred sig. Det gick jättefort. Jag hade blivit förvånad om det inte utreds, branden kan bero på vad som helst. Flera kollegor i området har uttryckt att de känner en oro över att samma sak ska hända dem, säger Gunnar Dahre.

I bilden ovan ser du hur loppisen såg ut innan den förstördes i branden. Foto: privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.