Henrik Cato pappa till 3-årig flicka som var i karusellvagn som välte i Kristianstad

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Något av det värsta jag varit med om i mitt liv, säger Henrik Cato, pappa till den treåriga flicka som välte med en karusell-bil på Axels Tivoli i Kristianstad. Foto: SVT/Lilian Muhsin

Treårig flicka satt i karusell som välte i Kristianstad – pappan: ”Det värsta jag varit med om”

Uppdaterad
Publicerad

Karusellolyckan på Axels tivoli i Kristianstad blev en smärtsam upplevelse för familjen vars treåriga flicka drabbades.

– Något av det värsta jag varit med om i mitt liv. Både det som hände och hur vi mått efteråt, säger flickans pappa Henrik Cato.

Olyckan inträffade under stadsfesten i Kristianstad 9 augusti, när en karusellvagn på Halmstadbaserade Axels tivoli välte med den treåriga flickan i.

Enligt Henrik Cato klarade sig dottern utan allvarliga fysiska skador från karusellturen i en liten bil. Först i efterhand har tankarna hunnit ikapp honom.

”Bilen låg på taket”

– Tiden stod stilla, samtidigt som allt gick väldigt fort. Bilen låg på taket när jag plockade ut min dotter, berättar Henrik Cato för SVT Nyheter.

Efter en pratstund med tivolits ägare Mikael Andréasson direkt efter händelsen kände Henrik att saken var utagerad.

– Men så fick jag nys om att han varit i radio och dragit en väldigt annorlunda historia om att bilen aldrig skulle ha vält. Då blev vi väldigt illa till mods, säger Henrik.

Tivolit: ”Bilen har aldrig vält”

I Kristianstadsbladet tillbakavisar tivolits ägare Mikael Andréasson att bilen välte.

– Den har aldrig vält, den har inte legat upp och ner och det har inte legat något barn under, förklarar Andréasson för tidningen.

SVT har sökt Mikael Andréasson men han är på semester och tar inga samtal, meddelar en anställd när SVT ringer upp.

Enligt den anställde kan ingen annan på Axels Tivoli svara på frågor om olyckan.

Henrik Cato döljer inte sin besvikelse över tivolits agerande.

– Vi är fullt medvetna om att olyckor kan hända, men det är efterspelet jag är mest kritisk till. Att man bagatelliserar – och inte riktigt verkar ta det på allvar, säger Henrik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.