En hund

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Birgitta Hermansson är en av de 200 funktionärerna som hjälper till med att bland annat bygga upp agilitybanan. Foto: Emma Vallin/SVT

200 funktionärer hjälper till när Sveriges största agilitytävling ska gå av stapeln

Uppdaterad
Publicerad

Deltagare från tio olika nationer samlas i Kalmar för att delta i Sveriges största agilitytävling Guldagility. En tävling som inte hade varit möjlig utan alla funktionärer.

I morgon startar Sveriges största agilitytävling Guldagility på Fredriksskans i Kalmar och ska pågå i fem dagar. Det är fjärde året i rad som tävlingen anordnas i Kalmar och i år förväntas 1 500 hundar delta.

Inför och under tävlingen jobbar 200 funktionärer med att bygga upp banor och hjälpa till under tävlingarna.

– Det är helt fantastiskt att vi har så många funktionärer som vill hjälpa till och göra det här möjligt, säger tävlingsgeneralen Ida Qvarnström.

”Det roligaste som finns”

En funktionär som hjälper till är Birgitta Hermansson från Ölandsklubben, hon ansvarar för alla hinder och sociala medier under tävlingarna.

– Vi älskar ju agility, det här är ju det roligaste som finns i världen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.