Orsaken till den tragiska olyckan på väg 23, där en personbil körde över på fel sida och frontalkrockade med en lastbil, utreds nu av polisen. Foto: Carl Carlert/Nyhetsbilden

Polisen: ”Det verkar ha gått väldigt fort”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den tragiska olyckan på väg 23, där en ung kvinna omkom, utreder polisen nu orsaken till den våldsamma frontalkrocken. En teknisk undersökning kommer att göras av den bil som kvinnan färdades i.

Både lastbilschauffören, och ett vittne som kom körande i en bil bakom lastbilen, har förhörts av polisen under lördagen.

– Det enda man kan säga är att det verkar ha gått väldigt fort. Lastbilschauffören och vittnet säger att personbilen kom över på fel sida vägen väldigt snabbt, säger Alexander Gustafsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Växjö.

Inte isigt på platsen

Enligt de väderangivelser som räddningstjänsten noterade på plats var det inte snö eller is på vägen vid olyckstillfället, däremot var vägbanan fuktig och det hade börjat bli kallt.

En teknisk undersökning kommer att göras av olycksbilarna.

– Innan vi gjort en teknisk undersökning vet vi inte riktigt om det kan vara ett tekniskt fel eller om det handlar om ett förarmisstag, säger Alexander Gustafsson.

Ingen misstänkt

Vid allvarliga olyckor med dödlig utgång inleder polisen alltid en förundersökning för att kunna utesluta att brott har begåtts.

När det gäller dödsolyckan på väg 23 på lördagen är ingen person formellt misstänkt, eftersom det mesta tyder på att det var personbilen som kvinnan färdades i som orsakade olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.