Per-Ola Johansson Verksamhetschefen i Kultur- och fritidsförvaltningen i kommunen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Per-Ola Johansson, Verksamhetschef i Kultur- och fritidsförvaltningen i kommunen, säger att en ombyggnation blir för dyr. Foto: Hazem Dakel

Kommunens om Falkenbergsskolans duschar – kostar mycket pengar

Publicerad

Eleverna på Falkenbergsskolan i Kalmar har tagit strid kring duscharna efter idrotten. Eleverna vill kunna stänga om sig, men en ombyggnation är dyr och komplicerad säger kommunen.

Eleverna på Falkenbergsskolan i Kalmar har tagit strid för enskilda duschar i idrottslokalerna. I en tid med kroppshets på sociala medier menar eleverna att ett öppet duschlandskap får dem att komma för sent till lektioner, om man inte hoppar över duschen helt.

Byggs duschbås sedan 2018

Men att bygga om duscharna är inte en enkel apparat säger Per-Ola Johansson, verksamhetschef i Kultur- och fritidsförvaltningen.

– Sedan 2018 så installeras enbart duschbås i nya anläggningar. Men att bygga om befintliga anläggningar är kostsamt. Det är inte bara att sätta upp en duschvägg eller en dörr. Det kräver större installationer och kostar en hel del pengar.

Trasig dörr

Däremot säger Per-Ola Johansson att han kommer att agera snabbt i ett annat fall. En av de få enskilda duscharna har nämligen en trasig dörr sedan i april, ett ärende som anmält men inte åtgärdats.

– Jag tycker jag att det är dåligt av oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.