hagavikskolan, växjö, invigning

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här klipps bandet när den nya Hagavikskolan invigs i Växjö. Såväl tjänstepersoner, politiker, skolpersonal och elever fanns på plats. Foto: Ricardo Garcia/SVT.

L-formade klassrum och hemvister – Hagavikskolan i Växjö invigd

Publicerad

Under onsdagen invigdes Hagavikskolan i Växjö och satsning på hemvister och L-formade klassrum kommer att bidra till bättre studiero bland eleverna, är kommunens förhoppning.

Hagavikskolan är Växjö kommuns nyaste 7-9-skola med plats för cirka 400 elever som kommer att organiseras utifrån olika hemvister.

– En hemvist betyder att eleverna kommer att ha en given plats i skolan där de har sina skåp, klassrum och aktivitetsytor. Tanken är då att eleverna ska känna sig tryggare i skolan, säger Viktoria Emvall, rektor för Hagavikskolan.

En annan nyhet är satsning på L-formade klassrum.

– Vissa klassrum har ytterligare en del där eleverna kan ägna sig åt andra saker utan att störa de andra eleverna, säger Viktoria Emvall.

Eleverna kommer att ha tillgång till en stor idrottshall och matsal. Köket lyftes också fram som en betydande satsning.

– Hagavikskolan kommer att bli en institution i Växjö eftersom den kommer att sätta sin prägel på de elever som kommer att gå här, säger Julia Berg (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.