Foto: Johan Nilsson/TT

Mataffär i Växjö har drabbats av råttproblem

Publicerad

I samband med att miljö- och hälsoskyddskontoret utförde en inspektion hittades bland annat en död råtta samt råttspillning i affärens lagerlokal.

I början av oktober fick miljö- och hälsoskyddskontoret in information om att det fanns råttor i den berörda fastigheten i Växjö. Dagen efter utförde de en inspektion tillsammans med ägaren. 

I mataffärens lager finns dels ett torrlager men även ett utrymme som inrymmer ett kyl och frysutrymme. Vid kontrollen upptäcktes det dels en glipa längst ner vid porten för in-och utlastning, men även råttspillning och en död råtta i en fälla. Dessutom var listen till kylrummet trasig.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden har nu bestämt att affären snarast måste åtgärda problemen så att skadedjur inte kan komma i kontakt med de livsmedel som finns på lagret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.