Foto: Carl Carlert

Polisen: Maken frisläppt efter nya förhör

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 13 på julafton hittades en 47-årig kvinna avliden i sin bostad i en by i Kronobergs län. Hennes man greps misstänkt för mord, men släpptes efter förhör på juldagen.

En man i 60-årsåldern anhölls under julhelgen, misstänkt för mord, men släpptes på fri fot efter förhör. Han är fortfarande misstänkt, även om misstankegraden har sjunkit. Det säger polisen på onsdagen.

Polisen har haft tekniker på plats för att undersöka platsen och säkra eventuella spår, och under onsdagen ska kvinnans kropp obduceras.

– Vi avvaktar resultatet av obduktionen innan vi kan säga mer om fallet, säger Ulf Martinsson, polis som jobbar med ärendet.

Inga frihetsberövade personer

Enligt polisen finns det inga konkreta bevis som talar för att han har dödat kvinnan. Men mannen ska ha befunnit sig i samma bostad som kvinnan när han greps.

– Det råder fortfarande förundersökningssekretess så jag kan inte säga så mycket. Men det finns inga frihetsberövade personer i ärendet i nuläget, säger Ulf Martinsson.

Anhöriga till kvinnan har underrättats om dödsfallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.