Ordningsvakt i simhallen redan den här veckan

Publicerad

Växjö kommun ska finansiera en ordningsvakt på Medley Växjö simhall, med eller utan Medleys hjälp.

Flera flickor har den senaste tiden polisanmält att de blivit antastade i simhallen i Växjö.

– Vi måste se till att våra offentliga lokaler är trygga. Att anställa en ordningsvakt är en akutinsats, berättar Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Växjö kommun.

Kommer Medley vara med och betala för vakten?

– Jag har inte pratat med Medley än. Men vi kommer finansiera vakten oavsett om Medley bestämmer sig för att vara med att betala eller inte. Vi får fixa fram de pengarna som krävs. Det får bära eller brista, säger Eva Johansson (C).

När börjar vakten på Medley Växjö simhall?

– Jag har gett förvaltningen i uppdrag att ordna detta omedelbart. Jag räknar med att det blir den här veckan, säger hon.

Kan portförbjuda

Senare i veckan kommer Eva Johansson att träffa representanter för Medley. De ska då gå igenom vilka åtgärder som krävs för att öka tryggheten på anläggningen.

– Det finns en del att göra, tror jag. Ett alternativ kanske skulle kunna vara att portförbjuda de som har misskött sig, precis som med fotbollshuliganer. Men jag vet inte förrän jag har pratat med Medley, säger Eva Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.