En stor sökinsats pågick, men under fredagen meddelade polisen att flickat återfunnits vid liv. Foto: SVT

Polisen: 15-åriga flickan i Kalmar är hittad vid liv

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-åriga flicka som försvann från sitt hem på Dunö utanför Kalmar under onsdagskvällen är hittad. Under fredagskvällen meddelade polisen att flickan är återfunnen vid liv utanför Kalmar.

Polisen skriver på sin hemsida att hon kommer föras till sjukhus för kontroll. Men enligt polisens presstalesperson Patric Fors, ska patrullen som fann henne ha rapporterat att hon var vid ”god vigör”.

– Flickan anträffades inomhus, ensam, på en plats söder om Kalmar. Vi misstänker inget brott i nuläget, säger Patric Fors.

Vad som kan tänkas ligga bakom hennes försvinnande vill han inte gå in på, mer än att det inte finns några brottsmisstankar i nuläget. På sin hemsida skriver polisen:

Polisen vill tacka allmänheten för alla tips som inkommit. Sökinsatsen avslutas.

Sökts i två dagar

Flickan försvann från sitt hem under onsdagen och polisen har sökt efter henne sedan torsdagsmorgonen.

Under fredagsmorgonen utökades sökområdet.

– Sökinsatsen har pågått hela natten och under morgonen tar vi in vår helikopter igen som kan hjälpa till i sökandet, sa Evelina Olsson, polisens pressavdelning i region syd under fredagsmorgonen.

Missing people var inkopplade i fallet och har genomfört en sökinsats under natten till fredagen, där 200 personer deltog.

Motorcyklar från Hemvärnet

Polisen begärde även in extra resurser från Försvarsmakten och Hemvärnet under fredagen. De bistod med personal och motorcyklar som lättare kan ta sig fram i svår terräng.

– Hemvärnet är uthålliga och kommer assistera så länge polisen behöver det, sa Jan Bohman, kommunikationschef för södra militärregionen.

Letade även i vatten

Flickan anmäldes försvunnen under torsdagsmorgonen och under torsdagen genomfördes sökinsatser av bland annat sjöräddningen, som sökte av området med svävare.

På torsdagseftermiddagen kallades även en helikopter in.

– Den används som våra ögon från luften. Helikoptern har tekniska möjligheter som hjälper oss i sökarbetet, med ordentliga strålkastare och värmekamera där man ser avvikelser i temperatur, sa Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson till SVT under torsdagen.

Till vänster SVT Smålands reporter med en mikrofon i handen, till höger en polishelikopter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från sökinsatsen i klippet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.