Robert Loeffel med sin hund GW Persson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robert Loeffel som i många år varit polisens presstalesperson och ofta figurerat i media går i pension efter många år som polis. Nu ska han spendera mer tid med sin hund, GW Persson. Foto: SVT

Sydsveriges kändaste polisansikte Robert Loeffel slutar: ”Jag har varit med om mycket”

Publicerad

Robert Loeffel går i pension efter 44 år som polis, 20 av dem som informatör och sedan presstalesperson i polisregion syd.

–Jag har förberett mig mentalt. Jag vet att telefonen kommer att sluta ringa och bruset kommer att stängas av, säger Robert Loeffel.

Robert Loeffels kontakt med medier började tidigt – hans första jobb på 1970-talet var som journalist på tidningen Smålandsposten. Men det jobbet passade honom inte riktigt.

– På den tiden var man tvungen att klämma in så mycket material innan tryckmaskinerna skulle komma igång. För mycket stress, helt enkelt, säger Robert.

Vapenbeslag

Som ung polis var Robert Loeffel bland annat med om ett stort vapenbeslag när han och en kollega upptäckte män med skarpladdade vapen i en skog, Vardagsmat kan tyckas idag, men en stor händelse på 90-talet.

Men det är som polisens presstalesperson folk kommer att minnas honom, med hans förklaringar och kommentarer om alla möjliga brottsutredningar.

Nu planerar Robert Loeffel att spendera tid med GW Persson, hör mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.