Granne våldtog kvinna efter fest – döms till två års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 30-årig man, boende i Kalmar län, blev inbjuden till en granne på fest. Mot slutet av kvällen erbjöd han en av festdeltagarna att sova i hans lägenhet. Väl där slog och våldtog han henne. Nu döms han till fängelse.

Det var i januari i år som mannen knackade på hos sin granne. Han frågade om han fick vara med på dennes fest, vilket gick bra.

Några timmar och ett tiotal starköl senare erbjöd sig mannen att någon skulle få sova på hans soffa, eftersom det var slut på sovplatser i festlägenheten. En kvinna som trodde att mannen hade en sambo hemma, tackade ja.

Väl i lägenheten var de ensamma och mannen blev våldsam. Han slog till henne flera gånger, tog stryptag och våldtog henne.

Döms till fängelse

Efter händelsen lyckades kvinnan fly och larma sina vänner om vad som hade hänt.

Nu döms 30-åringen till två års fängelse. Han ska också betala 115 000 kronor i skadestånd till offret.

Mannen själv har förnekat gärningen. Han säger att han inte minns något samlag. Men om det skett måste det, med hänsyn till hur han är som person, ha varit frivilligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.