Foto: TT

Ytterligare brand upptäckt på Teleborg

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen upptäcktes att det brunnit på ytterligare en plats på Teleborg i Växjö under natten. Polisen utesluter inte att det finns ett samband med branden på en förskola i samma område.

Det är vid bygget på Framtidsvägen som man under måndagen upptäckte att det brunnit.

– Någon hade tagit träbråte och satt intill en vägg och sedan tänt på. Det är i normala fall ingen stor spridningsrisk när man gör så men eftersom det här finns ett tillfälligt träbjälklag så hade det kunnat bli stor förödelse, säger Alexander Gustafsson som är inre befäl på polisen i Växjö.

Utesluter inte samband

Polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan de två bränderna.

– Det är olika tillvägagångssätt men det är i samma område och det finns så vitt vi kan se ingen särskild anledning till bränderna, säger Alexander Gustafsson till SVT Nyheter Småland.

Nu är båda bränderna överlämnade till avdelningen för grova brott. Polisen skriver i sociala medier, där de även vädjar om tips från allmänheten, att båda ärendena rubriceras som mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.