Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Förseningar i pendeltågstrafiken efter växelfel

Uppdaterad
Publicerad

Det var stora förseningar i pendeltågstrafiken på onsdagsmorgonen. Flera avgångar ställdes in på linjen mellan Södertälje och Uppsala, samt Södertälje-Märsta. Vid lunchtid var växeln som orsakat problemen lagad, uppger SL. Men trafiken dras med följdförseningar.

Ett växelfel vid Odenplan ledde till att pendeltågen inte kunde stanna vid flera stora stationer i Stockholm under onsdagen.

Vid lunchtid lagades växeln, uppger SL.

Men fortfarande på eftermiddagen är det följdförseningar i pendeltågstrafiken.

Även störningar i tunnelbanetrafiken

Samtidigt är det fortsatt störningar på blå linjen under onsdagen, efter att alla linjens vagnar tagits ur trafik tidig tisdag morgon på grund av hjulskador.

På onsdagsmorgonen går tågen var 20:e minut på linje 10 och 11 mellan Hjulsta och T-centralen samt Akalla och Fridhemsplan.

Bussar förstärker mellan Kungsträdgården, Akalla och Hjulsta och tåg lånas in från andra linjer. Men det är stora begränsningar i trafiken och resenärer bör överväga alternativa resvägar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.