Eldsvåda som rasar i ett landskap nattetid, med stora lågor och rök som stiger upp från ett lagerhus. Området runt omkring är upplyst av elden, medan en stilla vattenyta reflekterar ljuset.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera patruller är på plats för att släcka branden. Inga djur ska ha befunnit sig i ladan enligt räddningstjänst. Foto: Blåljusbilder

Ladugård på Edeby säteri utanför Hölö i full brand

Uppdaterad
Publicerad

En ladugård söder om Hölö i Södertälje kommun står i full brand. Enligt räddningstjänst kommer det inte gå att rädda byggnaden.

Larmet inkom strax efter klockan sju på lördagskvällen, och enligt räddningstjänst rör det sig om en brand i en lantbruksbyggnad på Edeby säteri.

– Vi är på plats med tre stationer. Hela byggnaden är övertänd och kommer inte gå att rädda, säger, Daniel Kaissidis, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Arbetet på plats fokuserar på att begränsa spridningen, då det en byggnad ligger i närområdet.

– Det finns inga personskador, och inga djur befann sig i ladan när branden bröt ut.

Prognosen för när branden är släckt är tre till fyra timmar enligt räddningstjänst. Polisen är på plats för att assistera räddningstjänsten under släckningsarbetet. Området har spärrats av.

Trappat ner

Vid tiotiden meddelade räddningstjänst att de är kvar på plats, men med halverad styrka.

– Vi kommer troligtvis vara kvar hela natten för att garantera att branden inte kommer sprida sig, även om det verkar vara under kontroll, säger Daniel Kaissidis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.