Foto: Blåljusbilder

Två 16-åringar häktade för mordet i Blombacka

Uppdaterad
Publicerad

Nu häktas två 16-åringar misstänkta för medhjälp till mord i Blombacka tidigare somras. Sedan tidigare sitter två personer häktade.
– I den här typen av brott är det inte ovanligt att flera personer är inblandade, säger åklagare Ida Arnell.

Det var tidigt på morgonen den 2 juli som en man hittades allvarligt skadad efter en skjutning i en lägenhet i Södertälje – han avled senare.

Enligt polisen kopplas mannen till den kriminella grupperingen i Saltskog, som sedan hösten 2022 ligger i en blodig konflikt med Ronna. Mordet kopplas till konflikten mellan grupperingarna.

Kriminella nätverken i Södertälje

Unga personer misstänks

Tidigare har unga personer misstänkts för inblandning i mordet. Ett barn under 15 år som är närstående till den mördade ska, enligt SVT:s uppgifter, ha erkänt sin inblandning för polisen. Misstankarna kvarstår men barnet är släppt på fri fot.

Totalt sitter nu fyra personer häktade – två 16-åringar och två 18-åringar. Den ena 18-åringen har tidigare dömts för bland annat narkotikabrott och beskrivs ingå i ett kriminellt nätverk, enligt Kriminalvården.

– I den här typen av brott är det inte ovanligt att flera personer är inblandade. Vi fortsätter utreda om det kan vara fler som kan vara inblandade, säger åklagare Ida Arnell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverken i Södertälje

Mer i ämnet