Bild på 91-åriga Leila som ler och håller händerna upp i en applåd.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Leila applådera och hör henne berätta om hur det känns att få tillbaka pengarna som stals från henne. Foto: Fanny Asplund/SVT

Här applåderar Leila, 91 – fick tillbaka de stulna pengarna

Publicerad

I vintras träffade SVT 91-åriga blinda Leila som då precis råkat ut för ett så kallat vishingbedrägeri i sitt hem i Strängnäs kommun. Under fredagen träffade vi henne igen och möttes denna gång av en mycket gladare Leila som fått tillbaka sina stulna pengar via banken.

Det var en kväll i januari som ett falskt postbud kom hem till Leila. Men hon fick aldrig något paket – utan blev i stället av med sitt bankkort, som bedragarna stal drygt 23 500 kronor från innan det spärrades.

Misstänkt har häktats

Sedan i slutet av april sitter en man i 40-årsåldern häktad misstänkt för grovt bedrägeri mot Leila och andra personer. Han är misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Mannen är sedan tidigare dömd för liknande brottslighet både i och utanför Sverige.

I klippet hör du Leila berätta hur det känns att ha fått tillbaka pengarna och att en person häktats för brottet mot henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.