Delad bild. Framtida grannar till Seniors fabrik i Eskilstuna till vänster. En skylt och människor som deltog i protesten till höger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Felicia Övåg och Martin Eklund har köpt ett hus intill Senior Materials fabrik. Hör dem berätta mer i klippet. Foto: Jennifer Berg Eidebo/SVT

Hundratals protesterade mot Senior Materials utsläpp

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagens samlades upp emot 300 personer för att protestera mot Senior Materials planerade utsläpp av kemikalien metylenklorid i Eskilstuna.

– Vi har köpt ett hus som är granne med fabriken, så det känns inte så jättebra, säger besökaren Felicia Övåg.

Under augusti månad planeras flera appellmöten för att protestera mot Senior Materials planerade utsläpp i Eskilstuna. Under lördagen var det dags för det första.

– Syfte att upplysa om fabrikens utsläpp och få fler att ansluta sig till kampanjen, säger initiativtagaren Christer Bergström.

Senior Materials fabrik i Eskilstuna

Bland de som kom för att protestera finns oroliga Eskilstunabor och grannar till fabriken.

– Det här skapar djup olust i Eskilstuna, men samtidigt kan vi se att det här engagerar så mycket Eskilstunabor att det skapar en sammanhållning.

Se mer från protesten i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Senior Materials fabrik i Eskilstuna

Mer i ämnet