Pudeln Arrack görs iordning inför tävlingen på Södermanlands kennelklubbs årliga utsällning, i år på Ekängens IP i Eskilstuna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arrack är två och ett halvt år gammal och kan sedan tidigare titulera sig som svensk utställningschampion. Se hur han piffas till inför tävlingen i klippet. Foto: Oscar Parsmo/SVT

Mästerpudeln Arrack intar Eskilstuna – tävlar i hundutställning

Uppdaterad
Publicerad

På Ekängens IP i Eskilstuna piffas pudeln Arrack till inför helgens tävling. Han är en av omkring 2 500 hundar som gör upp om de åtråvärda titlarna.

I helgen samlas nästan 2 500 hundar för Södermanlands kennelklubbs årliga utställning i Eskilstuna.

– Det finns ett jättestort hundintresse i Sörmland, vi har över 3 000 medlemmar, säger Minna Vaattovaara, ordförande i Södermanlands kennelklubb.

Men det är inte bara lokala hundar som ställer ut – folk har rest från hela Norden för att delta i den internationella utställningen, där de har chans att vinna både svenska och internationella priser.

Har lejonfrisyr: ”Som en flytväst”

Pudeln Arracks ägare, Katrineholmsbon Marie Källström, är här tillsammans med hunduppfödaren Sofia Nandrup.

– Vi har tävlat tillsammans i två år, säger Marie.

Arrack är en pudel av den större sorten. Han är två och ett halvt år gammal och kan sedan tidigare titulera sig som svensk utställningschampion.

– Han är egentligen bara här för att leka lite idag, säger Sofia Nandrup, som fött upp honom.

Duon har lagt ner många timmar på att förfina Arracks kontinentala lejonfrisyr – ta en närmare titt i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.